Bouwen aan een t(h)uis in Cambodja Bouwen aan een t(h)uis in Cambodja

Het is bijna zo ver: Op 19 januari ga ik naar Cambodja om daar mee te bouwen aan een (t)huis voor een kansarm gezin.
Samen met de andere 15 deelnemers van Team Cement 3 gaan we via Habitat for Humanity naar Siem Reap in Cambodja om te bouwen. Samen met het gezin dat in het huis gaat wonen, onder leiding van lokale bouwvakkers en met lokale bouwmaterialen, gaan we de handen uit de mouwen steken om iets moois neer te zetten. Een (t)huis als goede basis voor het opbouwen van een toekomst.
Wij staan er vaak niet meer bij stil hoe normaal het voor ons is dat we een dak boven ons hoofd hebben. Met water, elektriciteit, verwarming, en een deur die op slot kan.
Wij gaan een aantal mensen blij maken met deze basisbehoefte. Een huis. Een klein huis. Niet zo veel luxe als bij ons. Maar wel een echt huis. Zodat kinderen in betere omstandigheden kunnen opgroeien. Beschermd tegen de regen, en de hitte. Veilig. Met een deur die op slot kan. Met een moestuin. Om zelf wat eten te kunnen verbouwen.
Het afgelopen jaar heb ik meerdere acties op touw gezet om het benodigde geld bijeen te krijgen. U weet vast nog wel dat u uw steentje kon bijdragen door een, door mij beschilderd, steentje te kopen. Deze actie heeft een mooi bedrag opgeleverd, waarvoor mijn hartelijke dank! Ook dank aan de verschillende mensen/groepen die mij op een andere manier hebben gesponsord. (U kunt de bouw van het huis nog steeds sponsoren)
Wilt u meer weten over de bouwreis en Habitat for Humanity, neem dan eens een kijkje op de teampagina van Team Cement 3 op www.buildwithme.org.
Hier kunt u ook onze belevenissen tijdens de bouwreis in Cambodja volgen.