Protestantse Gemeente Delfzijl Protestantse Gemeente Delfzijl

Welkom op onze website!
U kunt hier allerlei informatie vinden over onze gemeente
 
We zijn een Protestantse Gemeente, verdeeld over twee wijken (Noord en Zuid), met drie kerkgebouwen. Op deze startpagina vindt u een aantal (nieuwe) activiteiten van onze gemeente. Op andere pagina’s vindt u meer informatie over wie we zijn en hoe u ons kunt bereiken. Ieder is welkom om in ons midden mee te denken over vragen rond ons geloof en hoe we daarin mens zijn.

Lees meer bij het item 'over ons'

 
Kerkelijk Informatie Bureau Kerkelijk Informatie Bureau

Kerkelijk Informatie Bureau (KIB) Adres: J.C. Rijpstraat 7-1, 9934 HS, Delfzijl Telefoon: (0596) - 63 01 50 E-mail: Geopend: ma. t/m vr. van 9.00-11.30 uur Gesloten: Tijdens schoolvakanties, m.u.v. vrijdags 

 
          

 
Pinksteren. Pinksteren.

Zondag 4 juni: Pinksterviering in de Kruiskerk.
Aanvang dienst 9.30 uur. Voorgangers in deze dienst zijn Da. D. Ferwerda-Arends en Ds. A. Ferwerda. In deze dienst wordt het Heilig Avondmaal gevierd.
Van oudsher is Pinksteren verbonden met de Zending. Door de uitstorting van de Heilige Geest mogen we ervaren dat het christendom zich over de hele wereld heeft verspreid. Ieder hoorde het evangelie in de eigen taal. Daarom wordt er met Pinksteren nog altijd gecollecteerd voor de Zending. Bij de PGD is het voor het zendingsproject in Bangledesh. Ook de avondmaalscollecte is voor de voedselzekerheid in Bangladesh.
Door het vuur van het Pinksterfeest mogen we ons verbonen voelen met alle christenen , wereldwijd.

 

 
Op weg naar één Protestantse Gemeente Delfzijl Op weg naar één Protestantse Gemeente Delfzijl

Na het gemeenteberaad van 2 april heeft de A.K. besloten om 6 werkgroepen in te stellen voor het proces van het samengaan van beide wijken. Op de vergadering van 1 mei zijn 3 werkgroepen ingesteld en de bemensing ingevuld. De andere drie starten na de grote vakantie. Bovendien zal het moderamen van de AK een beroepingscommissie samenstellen om te voorzien in de vacatures die ontstaan..
 

lees meer »
 
Zingend de zomer in. Zingend de zomer in.

Zondagavond 11 juni 2017 is er een zangavond met liederen uit het Liedboek. Bekende en onbekende liederen zullen worden toegelicht en gezongen. Thema: Zingend de zomer in !!
Plaats: De Ark (Waddenweg 2)  Aanvang: 19:00 uur.
Leiding: Tjerk de Vries. 

 
Startzondag 2017 Startzondag 2017

Zondag 17 september 2017 is de startzondag met als thema: "Kerkproeverij"

lees meer »
 
Draagt u ook een steentje bij? Draagt u ook een steentje bij?


Bouwen aan een (t)huis, draagt u ook een steentje bij?   
In januari 2018 ga ik (Alies Flobbe) met een groep van Habitat for Humanity naar Cambodja om daar een (t)huis te bouwen.
Zondag 2 april a.s. kunt u na de gezamenlijke Anders dan Anders Vieren Dienst in de Kruiskerk, door mij beschilderde stenen kopen. U bepaalt wat u betaalt, met een minimum van €1 per steen.

lees meer »
 
Goede opbrengst voor Bangladesh Goede opbrengst voor BangladeshIn De Ark in Delfzijl werd zaterdag 1 april de voorjaarsmarkt voor Bangladesh gehouden. Het was de hele morgen gezellig druk. De markt heeft €1100,00 opgrbracht. Een geweldig bedrag voor het Zendingsproject MCCP in Bangladesh.
Zie voor foto's bij fotoalbum.

lees meer »
 
Sacrale dans Sacrale dans

Uitnodiging:
Kom kijken of meedoen met een avond "Sacrale dans".
Plaats in de Ark, Waddenweg 2,
Tijd van 18.00 uur toto 21.00 uur.
Wanneer: 7 juni.
 Sacrale Dans… …is een meditatie in beweging. Lichaam, geest, hart en ziel kunnen zich verbinden en op deze manier kun je nader tot jezelf komen. Het dansen geeft o.a. ontspanning en nieuwe energie terwijl je die energie weer deelt in de kring.
Lees meer bij jaarprogramma

 
Kringenwerk 2016-2017 Kringenwerk 2016-2017

In het komende seizoen worden er gespreksgroepen of gesprekskringen aangeboden, meestal o.l.v. één van de predikanten. De gesprekskringen zijn heel verschillend van aard en zo kunt u iets kiezen wat bij u past. Alle gesprekskringen kunt u vinden onder Jaarprogramma