Jaargang 32 nr. 6, juni 2017

Jaargang 32 nr. 6, juni 2017

Verwondering over gelovig ritueel
Ds. Itse de Boer                                       

Sinds anderhalf jaar is er in de Farmsumer kerk achter een pilaar een stiltehoekje ingericht. Twee stoeltjes, een tableau om een waxinelichtje aan te steken en een foto van een icoon. En zo waar, er wordt gebruik van gemaakt. Het voorziet kennelijk in een grotere behoefte dan we eerst dachten.

lees meer »
 
Jaargang 32 nr. 5, mei 2017

Jaargang 32 nr. 5, mei 2017

HEMEL OP AARDE
Ds. Albert Ferwerda                                     
 
We vieren in de komende maand Hemelvaartsdag, in Nederland een vrije dag, in veel andere landen niet. Precies andersom dan Goede Vrijdag. Dat is in de door het christendom gestempelde wereld een vrije dag met Nederland als een van de weinige uitzonderingen. Ik weet niet hoe het gekomen is. Want hemelvaart is op zijn minst het buitenbeentje onder de christelijke feesten. Een bijna toevallig feest.

lees meer »
 
Jaargang 32 nr. 4, april 2017

Jaargang 32 nr. 4, april 2017

EEN NIEUW RECEPT
Da. Dineke Ferwerda                            
                                 
In de weken voor Pasen werd ons door de nationale kerk een recept aangereikt voor Dapper Brood. Het kan gebakken worden met de weinige sobere ingrediënten van gewoon dagelijks brood. Het wordt bijzonder brood door het zelf te bakken en vooral door anderen aan de maaltijd te nodigen en het samen te eten. Voor brood heb je niet heel bijzondere ingrediënten nodig.

lees meer »
 
Jaargang 32 nr. 3, maart 2017

Jaargang 32 nr. 3, maart 2017

Evangelie, o makkelijk, makkelijk....
ds. Itse de Boer                         

Hier moet ik vaak aan denken als anderen me vragen hoe het bij ons zit met vasten “en zo”. Dan heb ik als protestant niet zo'n groot verhaal te vertellen. We doen er weinig aan. Wat zeg ik: mensen die goed in onze traditie staan doen er helemaal niets aan. De mens verdient met z'n goede werken immers niets voor z'n heil. Integendeel, het is 'gratis' ofwel 'uit genade'.

lees meer »
 
Jaargang 32 nr. 2, februari 2017

Jaargang 32 nr. 2, februari 2017

TOEKOMSTBESTENDIG

ds. Albert Ferwerda                                       
            
Levensloopbestendig. Het is een woord dat ons de afgelopen tijd nogal heeft bezig gehouden. Je komt op een leeftijd dat de bomen niet meer tot in de hemel groeien, al hoop ik dat we zelf nog steeds wel in die richting gaan. Maar dat is een ander verhaal.

lees meer »