40dagentijd 2018: Onvoorwaardelijke liefde 40dagentijd 2018: Onvoorwaardelijke liefde

Zo’n Paasgroet doet goed. De ontvangers realiseren zich dat er aan hen gedacht wordt; dat mensen zich even inleven in hun situatie. Pasen is een nieuw begin en het is goed om die boodschap elk jaar opnieuw door te geven.

Met een aantal vrouwelijke gedetineerden in de penitentiaire inrichting in Ter Peel heeft ds. Anne van Voorst uitgebreid gesproken over het thema van de 40dagentijd, Onvoorwaardelijke Liefde. Daarna verwerkten zij dit samen in een werkstuk, waarin u een hart, maar ook een kruis kunt ontdekken.
Thema Onvoorwaardelijke liefde
Als moeder wil je maar één ding voor je kind: een veilige plek om op te groeien en te spelen, hoop op een goede toekomst. En wat er ook gebeurt, je geeft niet op. Overal ter wereld zijn moeders die zich onvermoeibaar inzetten. Voor hun eigen kinderen en voor die van anderen. Maar niet alleen moeders geven onvoorwaardelijke liefde. In deze 40dagentijd staan wij stil bij moeders, vaders, verzorgers én grootouders in alle delen van de wereld die de ruggengraat van de samenleving vormen. Door hun inzet krijgen hun kinderen én hun gemeenschap nieuwe hoop en kracht.

Vrouwelijke gedetineerden kwamen in een project van de gevangenisproject tot de verbeelding van onvoorwaardelijke liefde: “Onvoorwaardelijke liefde heeft veel kleuren. Die zijn ook in het hart verwerkt. Maar onvoorwaardelijke liefde kan ook niet zonder offers. Daarom is in het midden van het hart het kruis opgenomen. Symbool van Gods liefde voor ons.”

Op zondag 18 maart worden de kaarten in de kerk uitgedeeld. Bij de kaart vindt u aanwijzingen hoe u de kaart moet versturen. Op iedere kaart is de naam en het adres van de gevangene al ingevuld.