Dapperbrood Dapperbrood


We zijn op weg naar Pasen. Een bijzondere periode die ons uitnodigt na te denken over hoe krachtig Jezus zijn lijdensweg volbracht uit liefde voor ons. Geïnspireerd door Jezus Christus geloven we als Kerk in Actie in delen. Het delen van wat we hebben: tijd en talent, aandacht en zorg, geloof, geld en goed. Laten wij net zo sterk en dapper zijn als Jezus. En delen zoals Hij deelt.
Hebt u een vriendin, oom, buurvrouw of de Syrische man uit uw dorp al een tijdje niet meer gesproken en bent u al heel lang van plan hem of haar weer eens uit te nodigen? Bak dan zelf een brood, nodig hem of haar uit en eet dit met elkaar. Geniet samen van de smaak en het mooie gesprek.

Deel ideeën
•Deel Dapperbrood ook met uw familie en vrienden.
•Gebruik met familie en vrienden een sobere maaltijd van water en Dapperbrood.
•Deel uw Dapperbrood met ouderen of breng het naar een verzorgingstehuis.
•Deel het Dapperbrood uit bij de uitgang van de kerkdienst: 'Brood voor onderweg, brood van de Emmaüs'.
 
Recept Dapperbrood
Ingrediënten:
500 gr tarwebloem
5 gr droge gist
10 gr zout
320 gr lauwwarm water
Scheutje olie
 
1.            Doe het bloem in een kom en voeg de gist, het zout en het lauwwarme water toe.
2.            Kneed er een soepel deeg van. Het deeg is klaar als het als een kauwgombal uit elkaar getrokken kan worden. Blijft het aan de handen plakken? Neem dan wat extra bloem.
3.            Vet een kom in met een neutrale olie en leg het deeg hierin. Draai het om zodat alle zijden bedekt zijn met de olie.
4.            Laat het deeg afgedekt (onder een vochtige theedoek) in een uur rijzen op kamertemperatuur.
5.            Kneed de lucht eruit en vorm er een bal van. Laat deze bal nogmaals afgedekt een uur rijzen.
6.            Verwarm de oven voor op 220 graden.
7.            Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het gevormde erop. Bak het brood in ongeveer 20 tot 25 minuten goudbruin.
 

terug