FILM avond – LION FILM avond – LION


Deze film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de vijfjarige Indiase jongen Saroo die samen met zijn moeder, broer en zusje een arm maar liefdevol bestaan leidt. Op een dringt hij zolang bij zijn grotere broer aan, dat die hem meeneemt naar de stad. Dan gaat het mis. Saroo stapt per ongeluk in de verkeerde trein en komt na enkele dagen en duizenden kilometers verder aan de andere kant van het land terecht. Omdat India zo’n vierhonderd verschillende talen kent, kan hij zich niet verstaanbaar maken. Toch weet hij weet te overleven en komt in een weeshuis terecht.
Via dit tehuis wordt hij uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Goede en mooie jaren volgen. Totdat hij gaat studeren en aan India herinnert wordt. Het verlangen om zijn biologische familie te vinden groeit en neemt dramatische vormen aan. Een onwaarschijnlijke zoektocht volgt. Geholpen door flarden herinneringen en google earth vindt hij wat hij zoekt.

In deze film worden wij geconfronteerd met de armoede in India, met de positie van dakloze en kansarme kinderen, met de zoektocht van een adoptiekind naar zijn wortels. Wat de film draagt is de onvoorwaardelijke liefde die erin doorklinkt. En tenslotte alles overwint.

Datum: woensdag 23 november 2022
Tijd: Inloop vanaf 19.15 u met koffie en thee
Aanvang film: 19.30 uur
Opgave: vóór 15 oktober bij ds. Marja de Jager
Na afloop gelegenheid om na te praten met een drankje
terug