Herinrichtig Kruiskerk Herinrichtig Kruiskerk
In de kerkzaal heeft aannemer Henckel heeft grote vorderingen gemaakt met het aanbrengen van het plafond.
De schilder is begonnen met het voegen van de naden tussen de akoestische platen met een speciale kit.
Het bouwkundige kanaal en de kelder zijn door vrijwilligers schoon gemaakt en zij hebben ook  een begin gemaakt met het aanleggen van speciale kabels voor o.a. t.v. schermen en microfoons.
De voedingskabels zijn van de meterkast naar de kap aangelegd voor de plafond verlichting.
De plaats van de gedenkkapel op de kerkvloer is bepaald d.m.v. schenkels, volgende week begint de aannemer met de opbouw.
De aannemer is druk bezig geweest met het aanbrengen van de akoestische en gewone gipsplaten aan het plafond en achterwand van het voormalig podium, het plafond boven de galerij is klaar.
De steigers zijn verplaatst naar de zuidkant en uitgebreid over de volle breedte van de kerk aan de [pastoriezijde] zodat vanaf deze steigers de platen gemonteerd kunnen worden. De akoestische platen worden in 4 rijen van 1,20 meter (totaal 4,80 hoog) gemonteerd in alle
vleugels van de kerk behalve boven het orgel.
Westerdijk [verwarminginstallaties] is bezig met het aanbrengen van de lucht kanalen onder de vloer in de kruipruimte voor zowel de kerkzaal als de portalen en voor de stilteruimte.
De vrijwilligers hebben weer flink wat werk verzet, brengen afval naar de container, ze houden de kerk opgeruimd en bezemschoon. Ook de vervallen leidingen in de kruipruimte zijn verwijderd door vrijwilligers en ze zijn verder gegaan met het aanbrengen van bekabeling in de kruipruimte voor beamers, luidsprekers, tv schermen enz.
Hiervoor zijn eerst kunststofbuizen gemonteerd in de kruipruimte waardoor de bekabeling wordt getrokken. Op donderdag vind een overleg plaats met de architect Pim v. Dijk en Toon v.d. Boogaard tussen de bouwcommissie en de werkgroep.

Wist u dat de buurtkat Hugo een aantal dagen onder de kerkvloer heeft gezeten? Nieuwsgierig als katten zijn, is hij naar binnengelopen door de open deuren en volop op onderzoek uit gegaan. Waarschijnlijk is hij erg geschrokken van het geklop, gehamer en een veelheid aan stemmen en heeft zich verstopt onder de vloer en durfde er niet meer uit.       Na een paar dagen ontdekt te zijn door Henry is hij na te zijn gelokt met een bakje lekkere brokjes, door zijn bazinnetje samen met Henry vermagerd onder de vloer uit getild en veilig naar huis vervoerd om bij te komen van dit avontuur.

Namens de bouwcommissie,
Dirk Doornbos.

 
terug