Kerk in Actie voor Beiroet Kerk in Actie voor Beiroet
Met de Nationale Actie voor Beiroet, die tot 31 oktober liep, bracht Nederland in totaal €15.198.181 bij elkaar. Nederland kwam - midden in de zomervakantie - in actie nadat de haven van de Libanese hoofdstad Beiroet op 4 augustus jl. werd getroffen door een vernietigende explosie. Met de actieopbrengst is van het begin af aan hulp geboden en dit blijven de organisaties achter Giro555, waaronder Kerk in Actie, doen.
In eerste instantie hielpen de organisaties bij het puinruimen, boden zij medische hulp, deelden voedsel- en hygiënepakketten en drinkwater uit en hielpen ze met het bieden van tijdelijk onderdak. Snel daarna zijn de organisaties ook gestart met het herstel van huizen en winkels, het bieden van psychologische hulp aan onder meer kinderen en het ondersteunen van gezinnen met een financiële bijdrage om in de grootste noden te kunnen voorzien en de lokale economie weer op gang te helpen.
 Zo krijgen ondernemers steun om hun winkel of bedrijf weer op te starten, ontvangen gezinnen een financiële bijdrage voor bijvoorbeeld reparatiewerkzaamheden en krijgen kinderen in groepssessies of individueel begeleiding bij het verwerken van trauma’s die zij door de explosie opliepen. Daarnaast zitten veel kinderen thuis door lockdownmaatregelen. Leraren krijgen training in lesgeven op afstand en kinderen worden geholpen met toegang tot internet, zodat zij lessen kunnen blijven volgen
Aan de Nationale Actie voor Beiroet doen naast Kerk in Actie en ICCO ook de andere tien Giro555-organisaties mee: CARE Nederland, Cordaid, Nederlandse Rode Kruis, Oxfam Novib, Plan International Nederland, Save the Children, Stichting Vluchteling, Terre des Hommes, UNICEF Nederland en World Vision.