Kerstconcert in de Farmsumer kerk door Harm Hoeve Kerstconcert in de Farmsumer kerk door Harm Hoeve


Op Tweede Kerstdag, zaterdag 26 december, wordt op het Lohman-orgel in de Farmsumer Kerk traditiegetrouw een Kerstconcert georganiseerd.
Dit jaar heeft de Stichting Lohmanorgel Farmsum voor dit concert nogmaals Harm Hoeve uit Rouveen uitgenodigd.
Harm Hoeve is een musicus, die graag direct wil communiceren met zijn luisteraars en ze enthousiast wil maken voor de prachtige klanken van het orgel en haar muziek. Hij probeert de noten zo tot leven te wekken, dat de boodschap van de muziek op een aansprekende wijze overkomt. Zijn orgelspel kenmerkt zich door contrasten en dynamiek, enthousiast waar dat kan, ingetogen waar dat moet. Hij kan buitengewoon uitpakken, maar ook innemend spelen met slechts enkele registers.
Hij is bekend van radio en tv en treedt regelmatig op in het programma “ Nederland Zingt “ van de EO.
Omdat de coronamaatregelen voor de Kerst nog niet duidelijk zijn en het Kerstconcert altijd veel publiek trekt, zeker bij een graag gehoorde organist als Harm Hoeve, moeten we er voorlopig van uitgaan, dat we dit jaar ons moeten
houden aan het aantal van dertig (30) bezoekers.
We hopen op meer, maar tijdig reserveren is verstandig.
Harm Hoeve heeft ook dit keer een prachtig programma samengesteld met orgelbewerkingen van zeer bekende Kerstliederen zoals “ Stille Nacht “ en “ De herdertjes lagen bij nachte“.
Hij begint het concert met twee Kerstbewerkingen van de nog altijd geliefde organist Jan Zwart (1877-1937). Ook van Harm Hoeve zelf staat een aantal bewerkingen van Kerstliederen op het programma.
Het programma wordt gecompleteerd met een aantal bekende werken van componisten als Johann Sebastiaan Bach, een Toccata, Georg Philipp Telemann, het Concerto in G en Charles Marie Widor, twee delen uit zijn bekende vierde Symphonie.
Het concert begint om 14.30 uur en de entree is € 10,00.
Aanmelden is verplicht : lhveentjer@aelis.nl
Bert Veentjer

 
terug