Kerstzangdienst in Farmsum Kerstzangdienst in Farmsum
De geschiedenis van het mannenkoor “Albatros” begint op 17 september 1932. Op die datum wordt op initiatief van directie en medewerkers van de sigarenfabriek “Albatros” te Nieuwe Pekela een vereniging opgericht: Het Christelijk Mannenkoor “Albatros”
Tijdens de fabricage van sigaren werd door de personeelsleden vaak gezamenlijk gezongen. Het bedrijfskoor trok al snel na de oprichting leden aan, die niet werkzaam waren in de sigarenindustrie.
Het huidige aantal leden ligt rond de 55 en de koorleden komen ‘van Drenthe tot Dollard tou’.
Het regionale Groninger Christelijk Mannenkoor “Albatros” heeft in zijn bestaan een uitstekende naam opgebouwd. Deze roem strekt zich tot ver over de grenzen uit. Het koor geniet zowel landelijke als internationale bekendheid en behoort volgens de insiders tot de top van de Nederlandse koren.
Al ruim veertig jaar(sinds 1973) staat “Albatros” onder de muzikale leiding van dirigent/arrangeur Anton Stulp. Meerdere Albatrosleden hebben zangles van een zangpedagoge, die aan het koor verbonden is. Het koor beschikt over een groot aantal solisten uit eigen gelederen.
De sigarenfabriek “Albatros” bestaat al lang niet meer, maar het uit de fabriek ontstane gelijknamige koor is nog steeds springlevend´
Tijdens de Kerstzangdienst zingt het koor overwegend bekende en minder bekende Kerstliederen.
Het koor wordt op de piano begeleid door Cas Straatman.
De organist tijdens de dienst is Peter Cramer.
Liturg : Piet Lanting.
De Kerstzangdienst begint om 19.00 uur.
                                                                                                                               
                                                  
 
terug