Noodkreet Noodkreet
Wij kregen een noodkreet van KerkinActie over de situatie in Ethiopië en Kenia waar op sommige plaatsen al drie jaar lang geen druppel regen is gevallen. Voor meer dan 13 miljoen mensen dreigt honger. Door de aanhoudende, uitzonderlijke droogte gaan gewassen dood en sterven dieren, met honderdduizenden tegelijk. Volgens de Verenigde Naties is de situatie in de Hoorn van Afrika sinds 1981 niet zo nijpend geweest. Omdat er ook in de komende tijd geen regen zal vallen, wordt het alleen nog maar erger.
Kerk in Actie staat in de startblokken om de getroffen bevolking te helpen met water, voedsel en medicijnen. “We installeren tanks om water op te slaan dat met vrachtauto’s zal worden aangevoerd. Aan ernstig ondervoede kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, delen we extra voedsel uit. Ook dieren helpen we met water, voedsel en medicijnen, zij zijn immers voor veel mensen hun inkomstenbron”, zegt Hilda Timmerman, relatiebeheerder voor Ethiopië en Kenia bij Kerk in Actie.
De dringende vraag van KerkinActie is: wilt u hieraan bijdragen met een gulle gift?
Een extra collecte of een bijdrage vanuit uw reserves betekent voor de inwoners van de getroffen gebieden het verschil tussen leven en dood.
Daarom heeft de Diaconie samen met de MWD  besloten een bedrag van € 2000,- over te maken uit onze reserves.
Samen zijn we kerk in actie. Dank voor uw betrokkenheid.

 
terug