Orgelconcert op tweede kerstdag in de Farmsumerkerk Orgelconcert op tweede kerstdag in de Farmsumerkerk

Traditiegetrouw wordt op Tweede Kerstdag in de Farmsumer Kerk een orgelconcert gegeven. Dit jaar heeft de Stichting Lohmanorgel Farmsum voor dit concert Harm Hoeve uitgenodigd.
Harm Hoeve is een musicus, die graag direct wil communiceren met zijn luisteraars en ze enthousiast wil maken voor de prachtige klanken van het orgel en haar muziek. Hij probeert de noten zo tot leven te wekken, dat de boodschap van de muziek op een aansprekende wijze overkomt. Zijn orgelspel kenmerkt zich door contrasten en dynamiek, enthousiast waar dat kan, ingetogen waar dat moet . Hij kan buitengewoon uitpakken, maar ook innemend spelen met slechts enkele registers. Harm Hoeve werd geboren op 4 december 1964 in Rouveen, gemeente Staphorst. Na zijn opleiding aan de muziekschool in Zwolle ging hij naar het conservatorium, eveneens in Zwolle. Hier studeerde hij orgel bij Harm Jansen en verkreeg de diploma's docerend en uitvoerend musicus. Ook bekwaamde hij zich in kerkelijk orgelspel en koordirectie. Aan het Hilversumse conservatorium heeft hij piano gestudeerd bij Matthijs Verschoor. Verder volgde Harm Hoeve lessen bij Piet Kee en Guy Bovet aan de Internationale Zomer Academie voor Organisten in Haarlem. Op 24-jarige leeftijd won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzer Orgelfestival, een interpretatiewedstrijd voor studenten aan diverse conservatoria in Europa.
Als kerkorganist is Harm Hoeve verbonden aan de gereformeerde kerk vrijgemaakt in Rouveen. Hier is hij, na twee jaren orgelles, op 12-jarige leeftijd begonnen met het begeleiden van de gemeentezang. In deze kerk gaf hij ook zijn eerste orgelconcert. Inmiddels is dit uitgegroeid tot concerten door het hele land. Ook het buitenland wordt bezocht. Harm Hoeve gaf onder andere concerten in Canada, Amerika, Rusland, Duitsland, Schotland en Frankrijk.
Zijn orgelspel is regelmatig te beluisteren op de radio. Bijzonder positieve reacties kreeg hij op de EO-uitzending vanuit The American Cathedral in Parijs. In dit radioprogramma speelde Harm Hoeve op het grote Cavaille-Coll orgel werken van Lemmens, Bédard en Gigout.
Regelmatig begeleidt Harm Hoeve diverse koren en solisten bij concerten en cd-opnames. Orgel- en pianolessen geeft hij in een eigen lespraktijk. Tevens is hij actief als dirigent. Wekelijks dirigeert hij een kinder-, jongeren-, gemengd- en mannenkoor.
Harm Hoeve speelt op Tweede Kerstdag bewerkingen van bekende Kerstliederen, goed in het gehoor liggende orgelliteratuur, muziek, waar iedereen van kan genieten.
Het concert in de Farmsumer Kerk begint om 14.30 uur.
Entree : € 10,00