Zondag 10 maart 2019, Een verhaal uit Colombia Zondag 10 maart 2019, Een verhaal uit Colombia

FPT in Colombia wil een tweede thuis zijn. Bogotá heeft ruim 8 miljoen inwoners. Er wonen veel mensen van het platteland, die op zoek zijn naar werk of het geweld in hun regio zijn ontvlucht. Het tekort aan werk, slechte huizen, slechte gezondheidszorg en onderwijs, leiden tot grote sociale problemen, drankmisbruik en vaak huiselijk geweld.

Vooral kinderen zijn hiervan de dupe. Maar liefst 1,5 miljoen kinderen moeten werken in Colombia. Talloze kinderen werken op de markt of in de vuilnis. Ze doen zwaar en gevaarlijk werk, maken lange dagen en groeien op tussen geweld en drugsgebruik.

In Colombia gaan kinderen vaak alleen ‘s-morgens óf alleen ‘s-middags naar school. Ze kunnen na schooltijd, ‘s-avonds of in het weekend allerlei trainingen volgen bij FPT:
  • Bij de Kunstgroep leren ze tekenen en vertellen hierover. Ze delen zo hun dagelijks leven en krijgen advies hoe ze bepaalde dingen anders kunnen aanpakken.
  • In de Moestuin op het dakterras verbouwen kinderen groenten en kruiden.
  • Bij de Papierwinkel leren kinderen prachtige figuren maken van papieren stroken.
  • Bij de Melkweg maken kinderen allerlei melkproducten.
  • Bij de Jaguars leren ze gezond koken.
  • Bij de Dromers leren kinderen al spelend beter omgaan met het milieu.
  • In de Buidel bespreken jonge vrouwen die vuilnis verzamelen met elkaar hoe ze hun situatie kunnen verbeteren.
  • Bij de Trommel van de goden praten jongeren met elkaar over hun politieke rechten en studeren dansen in.
Voor 200 euro kan één kind een jaar een vaktraining volgen. Uw bijdrage voor dit werk is welkom via de collectes in onze kerk. Of maak uw gift over op MWD Zending/Werelddiaconaat NL 87 ABNA 0488 276 721, o.v.v. Kinderen in de knel.