Project: Kinderen in de Knel Project: Kinderen in de Knel
Kinderarbeid is aantrekkelijk voor textielbedrijven
Zowel werkgevers als werknemers zien werk in de textielindustrie niet als belastend voor kinderen. Het is immers niet zo zwaar als werken in een steenfabriek. De kinderen worden ingezet bij lichter werk voor kleine vingers. Kinderen zijn aantrekkelijk als goedkope arbeidskrachten, die vaak lange uren maken.

Meisjes zijn extra kwetsbaar
Meisjes zijn extra kwetsbaar, omdat ze soms lastig gevallen en misbruikt worden door mannelijke collega’s. Er wordt geen rekening gehouden met hun gezondheid. Als ze ongesteld zijn is er weinig hygiëne. Ze belasten hun ogen te veel, waardoor ze hoofdpijn krijgen. Ze verzwakken door slechte voeding.

Vooral kinderen van migranten werken
Er komen veel arbeiders uit arme Indiase staten naar Tirupur. Veel van deze migranten zijn laag geschoold en missen allerlei vaardigheden. Werkgevers betalen de volwassenen zulke lage lonen dat zij er nauwelijks van rond kunnen komen. Daarom laten ze ook hun kinderen werken.

Veel kinderen hebben eerst aangepast onderwijs nodig
SAVE motiveert ouders om hun kinderen niet meer te laten werken en zorgt ervoor dat de inspectie ingrijpt bij de bedrijven. Veel kinderen spreken de lokale taal niet (Tamil) of zijn geen onderwijs gewend. Ze krijgen een jaar lang aangepast onderwijs bij SAVE. Daarna kunnen ze naar het gewone onderwijs en hebben ze later meer kans op beter betaald werk. Zo biedt SAVE deze kinderen een toekomst.
Dankzij uw bijdragen kunnen wij een steentje bijdragen aan een betere toekomst voor deze kinderen. Uw giften zijn van harte welkom.

Uw bijdrage voor dit werk is van harte welkom via onze bankrekeningnummer en het deeldoosje.