Stichting Kleiner Arbeider (FPT) Stichting Kleiner Arbeider (FPT)

Graag vertellen we u meer over het werk van de organisatie FPT in Colombia, dat onze kerk op dit moment steunt via Kerk in Actie. Kinderen die uit gebroken gezinnen komen en in de achterstandsbuurten van de Colombiaanse hoofdstad Bogotá leven, hebben geen makkelijk bestaan. Ze moeten al jong werken en overleven  tussen geweld en criminaliteit. Stichting Kleine Arbeider (FPT)  is voor hen als een warme familie, die hen waardevolle dingen voor hun leven leert, waardoor ze positief in het leven kunnen staan en niet in de criminaliteit belanden. Eén van hen is de 11-jarige Stiven.

Na de scheiding van zijn ouders woont Stiven bij zijn oom, die ‘s-nachts op de markt werkt. Bij FPT leert Stiven melkproducten maken. Hij geniet van het meedoen, leren, spelen en eten. Hij houdt ook van voetballen, schilderen, tekenen, wandelingen maken met FPT en anderen helpen. Later wil hij politieagent worden of gymleraar. Hij heeft een dromenvanger bij FPT gemaakt, die zijn enge dromen en nachtmerries opvangt.
Voor 200 euro kunnen kinderen als Cindy een jaar een vaktraining volgen bij FPT. Uw bijdrage voor dit werk is welkom via de collectes in onze kerk.
Of maak uw gift over op MWD Zending/Werelddiaconaat NL 87 ABNA 0488 276 721 thema Kinderen in de knel, Colombia