Uitslag van de stemmen voor een nieuw project. Uitslag van de stemmen voor een nieuw project.
Uitslag project
In de 40 dagentijd die begint op 18 februari met als thema “Ga Mee”  beginnen we met ons te verdiepen in het nieuwe  gekozen project van Oeganda.

We gaan mee in de bonte stoet van Jezus’ volgelingen. Door Hem te volgen, ontmoeten we mensen uit de wereldkerk, van alle talen, culturen en achtergronden.                                     Een kleurrijk gezelschap van gelovigen die van elkaar leren, naar elkaar omzien                            en hun geloof in God delen.

De stemmen in de gemeente zijn als volgt:
 1 e  Oeganda 34 stemmen
 2e Syrie 25  stemmen
3e Zuid Afrika 17 stemmen

De (lees) kalender 2024 voor de 40 dagen tijd is weer te bestellen
Dat kan bij KerkinActie via  petrus.protestantsekerk.nl/kalenderbestellen.

Oeganda   Thema Kinderen in de Knel
In de Oegandese hoofdstad Kampala leven duizenden kinderen op straat. Ze worden hier door volwassenen neergezet om te bedelen. Ze gaan niet naar school, worden uitgebuit en mishandeld. Kerk in Actie werkt samen met drie Oegandese organisaties die dit probleem aanpakken. Zij vangen de kinderen tijdelijk op en herenigen hen met familie in hun geboorteregio. Ze zorgen dat de kinderen daar weer naar school gaan of een vak kunnen leren. Ook doen ze er alles aan om migratie van nieuwe kinderen naar de stad te voorkomen. Sociaal werkers begeleiden kinderen en jonge moeders bij de terugkeer naar hun geboortedorp.