Jaargang 33 nr. 7/8, juli/augustus 2018

Jaargang 33 nr. 7/8, juli/augustus 2018

Protestanten in Franklrijk – vind ze maar eens……….
Ds. Hans Fortuin
                                       
Het gaat nu wel heel anders dan toen ik in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw mijn zomervakantie met tentje, autootje en hond doorbracht in Frankrijk. Op de zondagen wilde ik me graag voegen bij een protestantse gemeente in de plaats waar ik verbleef. Het was elke keer weer een spannend 'vakantieproject' om elke zondag zo'n gemeente te vinden: waar zitten ze, wanneer is er dienst, is er elke zondag dienst of wisselt de gemeente twee of meer plaatsen af? In zo'n groot land als Frankrijk waren de hervormden toen niet simpel te vinden. Meestal was de VVV nuttig, maar dan nog… En nu?

lees meer »
 
jaargang 33 nr. 6, juni 2018

jaargang 33 nr. 6, juni 2018

GELOOFSBELIJDENIS
ds. Albert Ferwerda                                           
                                              

ik geloof in God de Vader,
Schepper van hemel en aarde
die aan de mens adem heeft gegeven,
zijn Geest
ik geloof in God de vader
Bevrijder van Israël,
slaven die de Geest kregen

lees meer »
 
Jaargang 33 nr. 5, mei 2018

Jaargang 33 nr. 5, mei 2018

Kerk binnenste buiten
Da. Dineke Ferwerda
                                              
Mei, de maand van het frisse groen, voorjaarsluchten en voorjaarskou en soms wat vroege warmte. In de kerk de maand van Hemelvaart en Pinksterfeest. In Delfzijl weten ze ook van de Pinksterfeesten met kermis en kraampjes, heel wat mensen op de been en veel muziek en lawaai. Wat een drukte, vooral als het weer wat meezit voor al die buitenactiviteiten. Als kerken kom je er eigenlijk niet aan te pas om ook iets van je te laten horen.

lees meer »
 
Jaargang 33 nr. 4, april 2018

Jaargang 33 nr. 4, april 2018

Pasen en pinksteren op een dag! 1 april?
Ds. Hans Fortuin                               

Het is met 'Pasen en Pinksteren op één dag' net zoiets als 'met Sint Juttemis' – of 'als de kalveren op het ijs dansen'. Als iemand belooft je dan te betalen of het werk af te hebben weet je dat het er nooit van komt. Een mooi 1 aprilgrapje? Dat is met 'als 'Pasen en Pinksteren op één dag vallen' dit jaar toch net even anders. Dit jaar 2018 vallen Pasen én Pinksteren net op 1 april!.

lees meer »
 
Jaargang 33 nr. 3, maart 2018

Jaargang 33 nr. 3, maart 2018

Op weg naar pasen
Ds. Albert Ferwerda                                                                                

We zijn op weg naar Pasen, door de veertig dagen die we vaak verbinden met de woestijn. De plek waar je tijd hebt om je te bezinnen op wie je bent. Tenminste, zo vertellen we dat aan elkaar in de kerk maar of de Israëlieten in de woestijn tussen Egypte en het Beloofde Land dat ook zo hebben ervaren, ik weet het niet. Het ging in elk geval gepaard met heel veel opstandigheid. Maar is Pasen niet ten diepste het feest van de opstand, de opstand van Gods kinderen tegen de dood?

lees meer »
 
Jaargang 33 nr. 2, februari 2018

Jaargang 33 nr. 2, februari 2018

Schrik en beven
Da. Dineke Ferwerda                                     
                                              
Het was weer raak afgelopen week. Een hevige schok voor Zeerijp en Loppersum. Heel Nederland is weer even wakker en zich bewust van de deplorabele toestand in de provincie Groningen door de constante dreiging van aardbevingen.

lees meer »