Kerstmarkt De ARK, Kerstmarkt De ARK,


Ook dit jaar is er weer een kerstmarkt in De ARK. Veel verenigingen en particulieren zijn alweer druk bezig met het voorbereiden en om leuke spulletjes te maken en in elkaar te zetten. De kerstmarkt wordt gehouden op
 zaterdag 15 december van
10.30 uur tot 16.00 uur
 Dit jaar dus niet op een vrijdag, maar een zaterdag.
Het zal tevens de laatste kerstmark zijn die wij gaan houden. 
Dit in verband met het samen kerken in de Kruiskerk.
Het is maar even dat u, jullie het weten.
Meer hierover in de volgende zondagsbrief en het kerkblad.
Knutselgroep De ARK
 

 
Actie schoenendoos: voor jou… van mij… Actie schoenendoos: voor jou… van mij…Alle voorbereidingen worden getroffen voor de 24e editie van Actie4Kids. Samen met jou willen wij 45.000 kinderen blij maken met een mooie versierde schoenendoos vol met schoolspullen, hygiëne producten, speelgoed en een knuffel.   
Dit jaar gaan de schoenendozen o.a. naar Zambia, Sierra Leone, Togo, Moldavië, Roemenië, Oekraïne en vluchtelingenkampen op Lesbos.
Miljoenen kinderen hebben het anno 2018 nog steeds heel moeilijk. De slogan van Actie4kids is “Voor jou van mij”: jouw speelgoed en geld delen met een kind, dat waarschijnlijk nog nooit een cadeautje heeft gehad. Wij van Actie4Kids doen er nog een cadeautje bij: het goede nieuws van het evangelie in de vorm van een boekje met Bijbelverhalen. Jong en oud kunnen door het vullen van een schoenendoos laten zien dat er iemand is op de wereld, die aan hen gedacht heeft.
Jong of oud, individueel of met de kerk: iedereen kan meedoen!
Vul de schoenendoos met schoolspullen (schriften, etui met pennen, potloden en kleurpotloden,
toiletartikelen (o.a. zeep, shampoo, tandpasta en tandenborstel) en speelgoed (knuffel, pop, of auto, bal, knikkers e.d.) En als het kan € 5,00 voor de verzendkosten.
Ook onze Protestantse gemeente doet mee. Eén doos vullen is een kleine moeite en samen worden het vele dozen. Zo kunt u een kind in één van de genoemde landen helpen. Tot en met zondag 17 november kunt u een gevulde doos bij de kerk inleveren.
 

 
Roder Girls Roder GirlsEén van de absolute hoogtepunten in het jaar van “ 50 jaar orgelconcerten in de Farmsumer Kerk “ is het concert op 20 oktober van de Roden Girl Christers (het Rodens meisjeskoor) o.l.v. Sonja de Vries.
Zowel voor orgelliefhebbers (de internationaal zeer bekende organist Sietze de Vries verleent zijn mede-
werking ) alsook voor bezoekers, die van koorzang houden, valt er veel te genieten.
Het meisjeskoor bestaat sinds september 2000 en zet zich in voor het ontwikkelen van jong zangtalent. Het koor maakt deel uit van Stichting Koorschool Noord Nederland. Deze dynamische groep meiden, onder leiding van artistiek leider Sonja de Vries, heeft zich inmiddels een klinkende reputatie verworven. Het doel van de Roden Girl Choristers is om referentiepunt te zijn voor meisjeskoorzang in Nederland.
 

lees meer »
 
Ontmoetingsmiddag Ontmoetingsmiddag

In het aanstaande winterseizoen, september t/m december, is er elke 2de donderdag van de maand een ontmoetingsmiddag in de Ark. De eerst volgende ontmoetingsmiddag is op 8 november om 14.30 uur.
De middagen welke beginnen met een kleine meditatie, zijn bedoeld voor mensen die het fijn en prettig vinden met elkaar te praten, te luisteren naar een spreker, te kijken naar b.v. een dvd presentatie. Soms is er bloemschikken of wordt er bingo gespeeld. Iedereen is van harte welkom op 8 november en 13 december.
 

 
Eetgroep Eetgroep

Woensdag 14 november staat er een drie gangen diner voor u klaar in De Ark. Het menu begint met een lekkere soep, daarna zal het hoofdgerecht bestaan uit verschillende stamppotten en natuurlijk is er een heerlijk nagerecht. Vanaf 17.30 uur bent u welkom in De Ark voor een drankje en om 18.00 uur gaan we aan tafel. Wilt u ook een keer mee eten?  We vragen € 4,00 p.p.   Opgave op de lijst in de hal van kerk waar op de zondagen ervoor dienst is of per telefoon bij:
Ageeth Jansma (tel. 61 40 32).
Het mag ook via de email:
 Het maximaal aantal personen is 35 per keer. Zijn er meer opgaven dan komt u op de reserve lijst.

 
Knutselclub 'De Ark'. Knutselclub 'De Ark'.

De knutselgroep van de ARK, (voortkomend uit actie Boem) is een organisatie bestaande uit een groep mannen van de PG Delfzijl, die verschillende acties in en om de ARK houdt. Voorbeelden zijn de kerstmarkten en het verzamelen van oud ijzer. De opbrengsten van de acties worden besteed in de ARK. Daarnaast wordt een gedeelte van de opbrengsten besteed aan goede doelen. Afgelopen jaar hebben wij een bedrag van € 3000,- besteed aan de VERFRAAIING rond de ARK. Wat betreft de goede doelen, hebben wij deze keer een gift geschonken aan de Clinic Clowns, Zeemanshuis in de Eemshaven en aan de actie Schoenendoos.  
 

 
Vrouwendienst Delfzijl De Ark Vrouwendienst Delfzijl De Ark


De Vrouwendienst Delfzijl, voorheen Noord, ondersteunt bij allerlei activiteiten in de wjkgemeente Noord. Binnen de wijkgemeente Noord heeft de Vrouwendienst een belangrijke ondersteunende taak. Zij draagt zorg voor de bemensing van een groot aantal contactpersonen. Daarnaast verzorgt zij het verjaardag fonds. Voor het verjaardag fonds wordt aan de gemeenteleden, middels een felicitatiekaart en een bijgevoegd zakje, een bijdrage gevraagd. De opbrengst is bestemd voor diverse activiteiten die in de gemeente worden georganiseerd, zoals: - bloemen in de Eredienst - attenties bij geboorte, jubilea enz. - elke 2de donderdag van de maand een ontmoetingsmiddag - om de 2 jaar een reisje enz. enz. De Vrouwendienst bestaat uit 8 leden. Voorzitster: Ria Oudman, Tel. 61 80 80 Secretaresse: Alberta de Vries, Tel. 62 57 45 Penningmeester: Femmy Riedstra, Tel. 61 74 88      

 
Koffie Drinken in ‘Op de Wierde’ Koffie Drinken in ‘Op de Wierde’

Het is regelmatig een gezellige drukte in het gebouw ‘Op de Wierde’. Alle ouderen uit de Farmsumer kerkgemeenschap worden dan uitgenodigd voor een gezellig uurtje koffie drinken. Het doel hiervan is om de onderlinge contacten te onderhouden.  Het eerst  ‘koffie uurtje’ is in september geweest in het gebouw ‘Op de Wierde’ . De volgende keer is iedereen weer hartelijk welkom. 
Zodra de datum van de volgende bijeenkomst bekend is verschijnt hij op de website.
Elly Mietus, Aukje van Tholen, Piet Lanting      

 
Oud Papier ACTIE DELFZIJL (OPA) Oud Papier ACTIE DELFZIJL (OPA)


Oud papier Actiegroep OPA! Al 5 jaar wordt door een fanatieke groep vrijwilligers het oud papier van onze gemeenteleden verzameld en opgeslagen bij de kerk. Wilt u meedoen? Meldt u aan bij de heer de Jong, Kleine Belt 26, 9933 RG Delfzijl 0596 - 617 392,        

 
Middag Alleengaanden Middag Alleengaanden

Middag voor Alleengaanden
Het is soms best lastig om in je eentje aan te sluiten bij (echt)paren. Deze zin, meermalen gehoord, was de reden voor deze middag.   Hier is tijd om elkaar te ontmoeten. Gezellig tijd delen. Daarbij ontstaan gesprekken rondom actuele thema's, soms naar aanleiding van een stuk uit de krant. Er zijn verhalen om voor te lezen, we spelen spelletjes en je leert, dat het sjoelen echt niet verleerd wordt. We hebben een klaverjassen -expert in ons gezelschap en sommigen breken graag hun hoofd bij het scrabbelen. Mensen die komen hebben zin, om het goede leven te proeven, of terug te vinden. Of elkaar daarbij weer op het spoor te brengen. De tijd: Op woensdagen vanaf half drie tot vier uur, De plaats: In het Anker aan de Menno van Coehoornsingel. En: Er is thee en koffie en zelfgemaakte cake. ALLEN WELKOM

 
MIDDENMOOT MIDDENMOOT

MIDDENMOOTMIDDENMOOTMIDDENMOOT
Al een aantal jaren komt in Noord geregeld de Middenmoot bijeen: ieder tussen de twintig en vijftig die het met de kerk of geloof nog ziet zitten is er welkom.
Het laatste jaar vormen we samen met Zuid één werkgroep.
want het is deze generatie die de Toekomst van de Protestantse Gemeente in Delfzijl moet dragen!
MIDDENMOOTMIDDENMOOTMIDDENMOOT
 

 
Bezichtiging Farmsumerkerk Bezichtiging Farmsumerkerk

Na een grote restauratie i.v.m aardbevingsschade is de kerk geruime tijd gesloten geweest voor kerkdiensten en voor bezichtiging. Nu is de kerk gelukkig weer geopend voor bezichtigingen.

lees meer »