Een impressie over de voortgang van de herinrichting door Janneke Bruintjes Een impressie over de voortgang van de herinrichting door Janneke Bruintjes

Op 8 mei heb ik de voortgang van de verbouwing van de Kruiskerk mogen bewonderen.
Mijn eerste indruk is, het gebruik van warme, moderne en rustgevende kleuren op de muren en ook de mooie bijpassende vloer. Wat komen de glas en lood ramen hierdoor goed tot hun recht. Prachtig.
Het plafond is ook mooi geworden en zal een betere akoestiek geven.
Vandaag was men druk bezig met beeld en geluid, de akoestiek was uitstekend Het “stiltecentrum” is nog niet helemaal klaar, maar door het raam kon je mooi naar buiten kijken (foto). In 1984 kwam ik hier de kerk binnen als bruid.
De “gedenkhoek”, die ook nog niet helemaal klaar is, maar waar men met de voorbereiding van het ophangen van de lampen bezig is, zal in zijn geheel een mooie hoek worden. Ook de gekleurde ramen vind ik mooi.
De kelder waar een grote installatie voor de vloerverwarming staat, daar heb ik ook uitleg over gekregen.
En het KIB waar straks de consistorie tafel wordt hergebruikt tot bureaus ziet er netjes uit, met eigen keukentje en vernieuwde toiletten dichtbij.
Mooi om te horen dat het houtwerk en meubels van kerken weer hergebruikt kunnen worden op meerdere plekken in de kerk.
Men was ook bezig met alle toegangen van de kerk, rolstoelvriendelijk te maken.
Ik zag het “oude stenen bord” hangen (foto) misschien een idee om hier straks nog een gedenksteen te laten maken, met bijv. het benoemen van het samenvoegen van de kerken en grote verbouwing van de Kruiskerk in 2020.


Ik heb bewondering voor alle vrijwilligers die hier veel werk hebben verzet. En ook dank aan de mooie rondleiding die ik kreeg.
Janneke Bruintjes
terug