Het glas-in-lood raam van de Gedenkhoek Het glas-in-lood raam van de Gedenkhoek


De gedenkhoek is om de overledenen te gedenken en tevens de gedoopte nieuw geborenen op te nemen in onze kerkelijke gemeenschap. Geboorte en dood, begin en einde, zijn met elkaar verbonden. Vreugde en verdriet horen bij Gods schepping van de mens, ze horen onlosmakelijk bij het leven.

De gedenkhoek biedt ons bovendien een plaats van rust, schoonheid en bemoediging om alles wat in ons omgaat met God te delen en te herademen in de weldadige omgeving.

Als leden van de werkgroep vinden we de regenboog een mooi symbool dat we voorheen hadden en terug willen laten komen in het raamwerk van de gedenkhoek. In samenspraak met Hein van de Water en Jacobine von Dömming komen we uit op een glas-in-lood raam waarin de kleuren van de regenboog zijn verwerkt en waarbij het ontwerp qua kleuren ook bij de glas-in-lood ramen van de kerk moet passen. Bij deze ramen is gebruik gemaakt van fondant kleuren.
De regenboog staat voor de verbinding tussen het Goddelijke en de aardse wereld.
De veelkleurigheid van de regenboog omvat de veelkleurigheid van de menselijke emotie. Ieder leven kent voorspoed, vreugde en blijdschap, maar ook tegenslag en verdriet. Als teken van het verbond herinnert de regenboog ons aan een God, die nooit weer mens en dier door een zondvloed zal uitroeien. Hij is een God van genade.

Voor gemeenteleden die (voor of na de dienst) graag zelf een kaarsje willen aansteken om hun geliefde te gedenken, zijn er waxinelichtjes. Om verbinding met de gemeente te creëren hangt het raamwerk vrij. Rondom een open rand. Het licht van de kaarsjes kun je daardoor zien branden. Op dit moment zijn nog niet alle werkzaamheden voor de gedenkhoek afgerond. Als dit klaar is, informeren wij u nog wat breder over achtergrond en gebruik.
Werkgroep ‘Gedenkhoek’
 
terug