Impressie van de verbouwing van de Kruiskerk (Kees Straatman) Impressie van de verbouwing van de Kruiskerk (Kees Straatman)
Door Kees Straatman
Omdat er momenteel geen mogelijkheden meer zijn voor gemeenteleden om de voortgang van de herinrichting van de Kruiskerk zelf te bekijken is mij gevraagd om een impressie te geven van de voortgang.
Wat direct opvalt als je binnenkomt is de grote ruimte van onze kerk en het licht in de kerk. Door de nieuwe kleurstelling waarbij de kleuren mooi op elkaar zijn afgestemd geeft het een prachtige ruime indruk. Wat mij ook opviel is het akoestische plafond. Doordat de platen nu voor een deel van gaten is voorzien geeft het een speelse indruk. Dat in tegenstelling tot de egale zachtboard platen die erin zaten. Doordat de spanten nu in een lichtere kleur zijn geschilderd komt de architectuur van de kerk mooi tot uitdrukking.
De vloer is inmiddels aangebracht. De vloerbedekking moet nog wel worden gelegd. Gezien de kleurstellig van een staal die ik heb gezien zal dat mooi aansluiten bij het geheel. Op het moment dat ik er was werd er net een demonstratie gegeven van de schermen die zullen worden aangebracht ter vervanging van het beamerscherm. Deze geven een mooi scherp contrast dat veel scherper is dan wat we met de beamer konden bereiken.
Er wordt nog steeds heel hard gewerkt door verschillende bedrijven. Hulde daarvoor dat men ondanks de moeilijke tijden doorgaat met deze klus. En straks als alles volledig kaar is en ingericht hebben we een prachtig kerkgebouw waar we, naar we hopen, ook spoedig volledig gebruik van kunnen maken.
Iedereen veel sterkte gewenst in deze moeilijke tijd.
Kees Straatman  
 
terug