Orgelconcert in de Farmsumer Kerk Orgelconcert in de Farmsumer Kerk
50 Jaar orgelconcerten in de Farmsumer Kerk

 

In het kader van het jubileumjaar  “ 50 jaar orgelconcerten in de Farmsumer Kerk “ geven Euwe en Sybolt de Jong op zaterdag 18 augustus een concert op het befaamde Lohmanorgel.
De broers Euwe en Sybolt de Jong vormen een orgelduo (orgel vierhandig). In de afgelopen jaren verscheen een - nationaal en internationaal geprezen - serie cd’s met arrangementen voor orgel vierhandig van cantatedelen van J.S. Bach.

De serie is gevorderd tot 7 titels. Het gerenommeerde muziektijdschrijft “Luister” waardeerde in november 2015 hun gehele Bach-oeuvre met een 10.
Euwe de Jong heeft aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen de hoofdvakken orgel bij Wim van Beek en Theorie der Muziek bij Rein Ferwerda gestudeerd. In 1982
behaalde hij het diploma uitvoerend musicus orgel en 1985 het einddiploma Theorie der Muziek. Euwe de Jong is werkzaam als directeur van de Schumann Akademie te Zwolle en als docent muziektheoretische vakken aan het Conservatorium van Utrecht.
Sybolt de Jong heeft orgel bij Wim van Beek en Johan Beeftink en klavecimbel bij Jacques Ogg gestudeerd aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen. Ook volgde hij aan hetzelfde instituut pianolessen bij Rob van Deinse en in El Escorial masterclasses klavecimbel bij Aline Zyl
berajch. In 1982 behaalde hij het diploma docerend musicus voor orgel en in 1985 het diploma uitvoerend musicus voor klavecimbel.
Als docent orgel, klavecimbel en ensemblespel is Sybolt de Jong van 1992 tot 2011 verbonden geweest aan het ICO, centrum voor kunst en cultuur te Assen.
Hij is werkzaam als componist, docent en arrangeur.
Euwe en Sybolt spelen in Farmsum werken van Johann Sebastian Bach (1685 – 1750), Geatano Piazza (1725 – 1775), Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847), Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791) en Antonia Vivaldi (1678 – 1741)
Een boeiend en voor iedereen een zeer aansprekend en toegankelijk programma.
Het concert begint om 20.00 uur. De entree is € 10.00. Na afloop van het concert wordt u een kop koffie aangeboden en is er gelegenheid gezellig na te praten.
Bert Veentjer, secr. Stichting Lohmanorgel Farmsum
 
terug