Eetgroep (mei 2023) Eetgroep (mei 2023)


De laatste keer dat we dit seizoen bij elkaar zijn geweest is in de maand mei.
Er stond een heerlijke maaltijd klaar met gerechten uit verschillende landen waar we misschien wel een keer geweest zijn of waar we wel eens een vakantiekaartje uit gekregen hebben.
Heerlijke zuurkool uit Duitsland, Paella uit Spanje, Quiche uit Frankrijk, Moussaka uit Griekenland.
Het voorgerecht was aspergesoep en als nagerecht ijs met vruchten.
Tijdens het eten konden we elkaar vertellen over leuke uitstapjes dichtbij of ver weg. Ook de laatste keer hebben we de maaltijd besloten met een mooi lied uit het liedboek en daarna het zegenlied: Vervuld van uw zegen gaan wij onze wegen van hier, uit dit huis waar uw stem wordt gehoord,
in Christus verbonden, tezamen gezonden op weg in een wereld die wacht op uw woord.
We hopen ook in het nieuwe seizoen 2023 – 2024 door te gaan met de eetgroep en voor ieder die het leuk vindt om mee te eten is dit na opgave mogelijk. We maken de datum ruim van te voren bekend.

Een terugblik op de 7 maaltijden (3 gangen menu’s) waar we in het afgelopen seizoen van genoten hebben.
Alle maaltijden zijn voorbereid door de kookgroep. (Geke Oosterhuis, Wies Veling, Kees en Rita Bootsman, Ton Wildeman, Wouter Eisema en Hennie de Vries.) We bespreken welke gerechten we zullen kiezen en meestal heeft de maaltijd een thema.
Iedere ‘kok’ heeft zijn eigen specialiteit en zo ontstaan er de heerlijkste gerechten.
De gasten komen vanaf 17.00 binnen en worden getrakteerd op een drankje. Zo ontstaat er al een heel gezellige sfeer in de hal van het Anker.
Om 17.30 uur staan de mooi gedekte tafels klaar en ieder zoekt een plaatsje aan tafel. (De tafels zijn gedekt door Anneke Mulder, Martha Bolt of Annie van der Deen. Tet Deinum zorgt iedere maand voor passende bloemetjes op de tafels.)  Na een welkom en opening van de tafel wordt de soep geserveerd.
Het hoofdgerecht staat op de buffettafel en tot slot is er een lekker nagerecht. Alle maaltijden worden afgesloten met het zingen van een lied uit het liedboek.
Dit seizoen heeft Ageeth Jansma niet mee kunnen doen. Door een val heeft ze haar heup gebroken en vanaf deze plaats wensen we haar een volledig herstel toe.

Hennie de Vries

 
terug