Israëlreis Israëlreis


ISRAËLREIS – 13 t/m 21 oktober 2020
Samen op reis naar Israël! Dat kan, want bij genoeg deelname organiseer ik in samenwerking met DrieTour Reizen een 9-daagse rondreis door Israël.
Doel van de reis is om in een ontspannen reistempo kennis te maken met het land van de Bijbel. Waarbij aandacht is voor de natuur, de cultuur en de geschiedenis. En natuurlijk willen we de bekende Bijbelse plaatsen bezoeken, waarbij we de laatste twee dagen uittrekken voor Jeruzalem.
Het (voorlopige) programma ziet er als volgt uit:

DAG 1 di 13/10: Heenreis
Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv, daarna transfer naar Nes Ammim.
 
DAG 2 wo 14/10: Nes Ammim-Tiberias
’s Morgens begint u met een rondleiding over het terrein van Nes Ammim. Dan bezoek aan de kruisvaarderstad Akko, gelegen aan de kust. U vindt er de Citadel, de moskee en de karavanserai. Vervolgens rijdt u naar Nazareth, waar u de Aankondigingskerk bekijkt. Dan door naar Tiberias.
 
DAG 3 do 15/10: In de buurt van het meer
Deze dag brengt u door in de buurt van het meer: U begint op de Berg van de Zaligsprekingen en kunt vervolgens lopend naar Tabgha (met het kerkje van de broden en de vissen). Daarna gaat u naar de opgravingen bij Kapernaum. In dit kleine stadje woonde Jezus een deel van zijn leven en predikte in de oude synagoge, waarvan de restanten te zien zijn, evenals het huis van zijn discipel Petrus. Na de lunch maakt u nog een boottocht op het mooie tussen heuvels en een vlakte gelegen meer van Tiberias.
 
DAG 4 vr 16/10 Het noorden
Vandaag gaat u met de bus naar het noorden: u brengt een bezoek aan Tsfat, een Joods orthodoxe kunstenaar stadje, waar u een synagoge kunt bekijken en de galerietjes kunt bezoeken. Daarna maakt u een wandeling bij een van de bronnen van de Jordaan: Tel Dan of Banjas. Via de Golanhoogte rijdt u terug naar Tiberias.
 
DAG 5 za 17/10 Tiberias-Bethlehem
Vroeg vertrek naar het zuiden, waarbij u door de Jordaanvallei rijdt. De eerste stop is bij de Doopplaats Qasr el Yahud. Dan rijdt u verder naar het fort Massada waar u met een kabelbaan naar toe zult gaan. Koning Herodes vluchtte in 40 voor Christus uit Jeruzalem naar deze plek, die hij vervolgens uitbreidde. U bezoekt de site uitgebreid en hoort het bijzondere verhaal van wat zich hier afspeelde in het jaar 73. Natuurlijk is er deze dag ook nog gelegenheid om te drijven op de Dode zee. Een bijzondere ervaring. Daarna rijdt u door naar Bethlehem voor diner en overnachting.
 
DAG 6 zo 18/10 Bethlehem
’s Morgens is er een korte viering en in de middag gaat u naar de Herdersvelden en een bezoek brengen aan de Melkgrot en de Geboortekerk. Ook is er wat vrije tijd in Bethlehem. Diner en overnachting ter plaatse.
 
DAG 7, ma 19/10 Bethlehem-Jeruzalem
’s Morgens vertrekt u met de bus uit Bethlehem richting Jeruzalem. De bus zet u af in de buurt van de Klaagmuur, zodat u een stukje van de Bar Mitswa-viering bij kunt wonen. Daarna maakt u een wandeling door de Joodse wijk en ziet er onder andere de Cardo, vroeger de belangrijkste straat in Jeruzalem. Na de lunch brengt u een bezoek aan Yad Vashem, het Gedachteniscentrum van de Holocaust. Zeer indrukwekkend. Overnachting in Jeruzalem.
 
DAG 8, di 20/10 Oude Stad
U start op de Olijfberg, waar u met de bus wordt afgezet. Wandeling naar beneden via Dominus Flevit en Gethsemané en vervolgens door de Leeuwenpoort. Dan bezoek aan het kerkje St. Anna, die is gebouwd op de geboorteplek van Maria en aan Betesda,  waar Jezus met badwater de lamme man genas. Vervolgens via de Via Dolorosa naar de Heilig Grafkerk. Eventueel wandelt  u nog door naar de Graftuin. Een echte loopdag.
 
DAG 9, wo 21/10 Terugreis
Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Nederland
 
Prijsindicatie:  Tussen de 1700 – 1900 euro p.p (afhankelijk van de groepsgrootte)
Toeslag éénpersoonskamer: 330 euro p.p
Dit is een all-in prijs. Wat wil zeggen dat alles hierbij is inbegrepen: vluchten, accommodatie met logies/ontbijt en diner, bus ter plaatse, Nederlandstalige gids ter plaatse, alle lunches, alle excursie/entreegelden, en zelfs alle fooien. Er komen dus geen bijkomende kosten overheen. Alleen  de persoonlijke uitgaven zoals drankjes en souvenirs zijn voor eigen rekening. 
Informatieavond op maandag 17 februari om 19.30 uur in Het Anker.
 
Mocht u belangstelling hebben, laat mij dit dan zo spoedig mogelijk weten.
U kunt eerst ook vrijblijvend de informatieavond bijwonen en daarna beslissen of u meewilt.
Definitieve opgave vóór 15 maart 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
terug