Koren uit Oekraïne in de Farmsumerkerk. Koren uit Oekraïne in de Farmsumerkerk.


Op zondagmiddag 5 november om 14.30 uur hebben het  jongenskoor Dzvinochok en het meisjeskoor Vognyk uit Kiev een concert gegeven in de Farmsumer Kerk.
Het werd een prachtig concert waar heel veel mensen van genoten hebben.De werkgroep, die alles rond de komst van beide koren naar onze regio regelt, de werkgroep ‘Dzvinochok HS’, is ontzettend blij dat het koor ondanks de situatie in Oekraïne toch naar Nederland kan komen. Dzvinochok kwam al eerder naar ons land, maar vanwege de oorlog kan nu alleen de jongste helft van het koor uitreizen.  De oudere koorleden (tenoren en bassen) mogen het land niet uit of zijn in het leger opgenomen. De beperkingen gelden niet voor de vrouwelijke tegenhanger, dus komen meisjeskoor en jonge vrouwenkoor Vognyk mee.

Het koor bestaat dit keer uit 20 jongens (van ca. 10-16 jaar) en 20 meisjes en jonge vrouwen (van ca. 10 tot 25 jaar). Vorig jaar traden ze op door heel Nederland en ook waren ze te zien en te horen in het tv-programma Podium Klassiek van de NPO. Afgelopen zomer was het koor te gast op een 14-dagen durend wereldwijd korenfestival in Seoul (Korea). De Nederlandse concertreis van dit jaar doet eerst Leiden en Sint Nicolaasga aan, daarna komen ze naar onze provincie.Het koor en de toeschouwers werden door de getracteerd door Oekraïnse vluchtelingen uit Bierum. Zij hebben broodjes gebakken waar een heerlijke vulling in verwerkt was.
De koorleden konden in het gebouw Op de Wierde genieten van de broodjes. lekker drinken en er was zelfd een zakje snoep voor iedereen.

 
terug