Oeganda project in de 40dagentijd Oeganda project in de 40dagentijd
Eerste zondag van de 40 dagentijd 18 februari, Oeganda-project

Ga mee! Mee in de bonte stoet van Jezus volgelingen. Door Hem te volgen, ontmoeten we mensen uit de wereldkerk. Ga in deze Veertigdagentijd mee naar Oeganda.
Laat je meenemen in de wereldwijde beweging van geloof, hoop en liefde. 
Deeldoosjes           
Wij hebben als gemeente een nieuw project gekozen met het thema: KinderenindeKnel in Oeganda. Zo willen wij in deze 40 dagentijd de deeldoosjes bestemmen voor het wereld diaconaat project van KerkinActie in Oeganda.                                                                                                                               
Zou u de deeldoosjes mee willen nemen na de dienst en meesparen zodat we met Pasen                           
 een mooi bedrag bij elkaar gespaard hebben als eerste aanzet voor dit project.De Republiek Oeganda is een land op de evenaar in Oost-Afrika en bestaat uit verschillende bevolkingsgroepen.   De  Officiële landstaal is Engels, Swahili, Luganda.  In het zuidoosten van Oeganda bevindt zich het grootste meer van Afrika, het Victoriameer. Dit meer behoort voor bijna de helft tot het grondgebied van Oeganda. Kampala is de hoofdstad en het industriële en bestuurlijke centrum van het land.  
                      
   
                                                                                                                                                                                     De drie kleuren van de vlag vertegenwoordigen de Afrikanen (zwart), Afrika's zonneschijn (geel) en de Afrikaanse broederschap (rood, de kleur van bloed dat alle Afrikanen zou verbinden). In het midden van de vlag een kraanvogel het nationale symbool van Oeganda.

Armoede Volgens het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties leeft in Oeganda 37,7% van de bevolking onder de armoedegrens. Je ziet in de stad veel kinderen bedelen. Met ons project helpen we mee om deze kinderen weer terug te brengen naar hun dorpen, waar ze naar school kunnen en waar ook de ouders begeleiding krijgen


Moestuin aan huis
Mary kreeg na de moestuin-training een startpakket met droogtebestendige zaden en grote stevige plantenzakken. Nu verbouwt ze naast haar lemen huis groenten, die tegen een stootje kunnen en die ze makkelijk water kan geven en een deel verkopen.
Vrouwen als Mary zijn tegelijk een voorbeeld voor anderen. “Wij vrouwen hoeven niet naar de stad vluchten. Ook hier in ons dorp Karamoja is het mogelijk een leven op te bouwen.”U kunt een bijdrage overmaken op het bankrekeningnummer van de MWD ten name van:
Diaconie Prot. Gem. te Delfzijl inz. Zending-Werelddiaconaat NL55RABO0373745303
o.v.v. OEGANDA waarvoor onze hartelijke dank.


 

 

terug