Orgelconcert in de Farmsumer Kerk Orgelconcert in de Farmsumer Kerk


Op zaterdag 16 oktober vindt in de Farmsumer Kerk een concert plaats door Laurens de Man, een buitengewoon getalenteerde, jonge organist.
Laurens de Man (’s-Hertogenbosch, 1993) is een veelzijdig musicus, actief als pianist en organist, zowel solistisch als in kamermuziekverband. 
Hij studeerde piano en orgel (twee masters) en bijvak klavecimbel aan het Conservatorium van Amsterdam (predicaat resp. “uitmuntend” en “cum laude”) bij resp. David Kuyken, Jacques van Oortmerssen en Johan Hofmann. Van 2017 tot 2019 studeerde hij aan de Berlijnse Universität der Künste bij Leo van Doeselaar (Konzertexamen Orgel). Deze studie rondde hij af met de hoogste cijfers.
Sinds 2012 is Laurens hoofdorganist van de Janskerk in Utrecht, waar hij een Bätz/Witte-orgel uit 1861 bespeelt.
Het programma voor 16 oktober concentreert zich rond drie componisten: Franck, Liszt en Wagner. Drie verwante geesten, die in de negentiende eeuw geschiedenis schreven met hun visionaire muziek, waarin Romantiek, drama en pathos een hoogtepunt bereiken, maar nooit uit balans lijken te raken. Voor onze concertreeks in Farmsum een zeer verrassend en niet alledaags programma !
Het concert begint met muziek van Johann Sebastiaan Bach, die natuurlijk niet mag ontbreken. Bach, “Anfang und Ende aller Musik”, een uitspaak van Max Reger. Twee korte deeltjes, in bewerkingen van Franz Liszt, laten zowel de uitbundige als de intieme kanten van het orgel horen.
Het concert begint om 20.00 uur.
De entreeprijs is € 10,00.
Kom eens luisteren naar deze talentvolle, jonge organist !
Bert Veentjer


 
terug